top of page

AZ ELEFÁNT SíPJÁBAN - DADA TÁR FANZINE + Jótékonysági licit

kassák múzeum x szösz műhely x Élménytár tanoda x drukker KOLLAB

A Kassák Múzeum és a SzÖSz-Műhely programsorozata a fővárost hátrahagyva az ország különböző pontjain hátrányos helyzetű diákokkal, helyi művészekkel és civil egyesületekkel közösen folytatja és gazdagítja a múzeum terében már évek óta sikerrel működő művészetpedagógiai programjait, és arra törekszik, hogy az új partnerekkel megalapozza a városhatárokon átívelő jövőbeli szakmai együttműködést.


Az első állomás Pécs volt, ahol a város egyik peremkerületében esélyteremtő gyermekbirodalmat felépítő Élmény Tár Tanoda diákjaival és munkatársaival szerveztek közös foglalkozásokat.

A foglalkozások egymásra épültek; az utolsó közös alkotói napon a Drukker Közösségi Nyomdaműhelyben rizográf-workshopot tartottunk. A diákok megismerkedtek a rizográf technikájával, alapvető elveivel, a foglalkozásokon készült munkákból kiadvány született, ami online formában is hamarosan elérhető lesz.


A Kassák Múzeum és a SzÖSz-Műhely új programsorozatának köszönhetően az Élménytár Tanoda tanulói négy héten keresztül művészeti foglalkozásokon vehettek részt.

A végeredmény egy limitált számú, különleges kiadvány lett, ami a gyerekek saját munkáját tartalmazza. Címe: Az elefánt sípjában


Köszönjük Forgách Péternek (Kassák-SzöSz) és Csibi Anettnek (Drukker) a rengeteg munkát!
"AZ elefánt sípjában" jótékonysági vásár


Amennyiben szeretnéd kézhez kapni ezeket a sorszámozott, egyedi kiadványokat, nem kell mást tenned mint licitálnod/bejelentkezned az egyik támogatói szintbe.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page