top of page

RISO work-

shopok

 

A Risograph a szitanyomás, a stencilgép és a fénymásolás tulajdonságait ötvözi. A géppel színenként nyomtatunk, és a színrétegek egymásra nyomtatásával újabb kevert színeket kaphatunk. Mivel a Riso hőt nem bocsájt ki, és szója-alapú festéket használ, így környezetbarát alternatívája a színes nyomtatásnak és fénymásolásnak.
A foglakozásokon egyedi nyomatokat készítünk rajzolt és montázs alapanyagokból. A montázsokból a Riso másolókkal a szitanyomatokhoz hasonló A3-as nyomatokat készítünk.

KÖNYV-KÖTÉS

Dombornyomott vázlatfüzetet, leporellót, textil-borítást készítünk század eleji nyomdagépek segítségével. A résztvevők megismerhetik és kipróbálhatják hogyan működik a kötegvágó és a csillagprés. Különböző könyv-záródási megoldásokkal is megismerkedhetnek a résztvevők, illetve műhelymunkák során a keleti kötési technikák klasszikus mintáival, varrással ismerkedhetnek.

MAGAS-

NYOMÁS,

BETÜSZEDÉS

Nyomdai próbanyomóval, csillagpréssel és tégelysajtóval nyomunk linóról, fadúcról, fabetúkkel és lézervágott alternatív nyomóformákkal printeket, plakátokat vagy dombornyomott kártyákat.