top of page

EZMBA 10

Retrospektív válogatás a pécsi elektronikus zenei képzés 2010-20. közötti időszakából

2010. őszén indult az országban elsőként elektronikus zenei képzés a felsőoktatásban, és azóta is évről-évre indul évfolyam a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. Habár a decimális évfordulók nem relevánsak ezen a területen (és majdnem sikerült abból is kicsúszni), hosszas előkészítő munka során összegyűlt egy olyan válogatás, ami a tíz évfolyam egykori és mostani munkáit tartalmazza. A válogatást aztán Bolcsó Bálint, a képzés oktatója szerkesztette sorozatba, és így alakult ki az a sorrend, ami 38 állomásból álló körutazás formájában mutatja be a hallgatóinkat foglalkoztató hangzásvilágot.



A kiadvány fizikai változatban pendrive-ként, a vásárló által összeállítható felvételekből ún. à la carte hanglemezként, valamint egy 44 oldalas, ismertetőket és vizuális kísérleteket tartalmazó könyvecskével kiegészülve, DRUKKERES alkotóink (Moric Ildi, Gergic Ena, Bordás Marci) igazán stílusos tervezésében és kivitelezésében jelenik meg.


A kiadvány terjedelme miatt a vásárló maga választhatja ki a hanglemezre kerülő felvételeket. A felvételek kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy egy lemezoldalra legfeljebb 12 (de inkább kevesebb) percnyi hanganyag fér, melyből a szünetek is 10 mp körüli időt foglalnak el. A transzparens vinilek igen látványosak, ezért megfontolandó az is, hogy csak egy oldalt használjon hanganyagok tárolására.

A hanglemezek vágásának megszervezése időt vesz igénybe, ezért a rendeléstől számítva 20 napon belül várható a szállítás. Transzparens és fekete színt lehet választani. A csomagban pendrive és rizó technikával készült kis füzet is található."




bottom of page